ENGLISH    

Предстои ви да видите едни от наи добрите образци на проектиране на жилищни сгради, разнообразие от стилове, Невероятни архитектурни проекти от жилищната архитектура на световно ниво. YORDANKA GEORGIEVA ARCHITECTS е една от водещите архитектурни фирми специализиращи в проектирането на жилищни сгради. Архитектурният стил в повечито проекти на фирмата е свързан със Средиземноморската класика. YGA спечели много награди за жилищна архитектура, като тук се забелязва едно уникално взаимодействие между модерното и класиката която носи непреходност на дизайна.

Специализираме в проектирането на жилищни сгради като- високоетажни жилищни кооперации, средноетажни жилищни сгради, ниско етажни жилищни сгради- къщи, вили, имения. YGA-ARCHITECTS работи с български , руски , английски и др. инвеститори. Изяществото на класическата линия прави проектите на YGA неповторими произведения на архитектурното изкуство. Майсторството в боравенето на форми и разбирането на стиловете откроява YGA-Йорданка Георгиева Архитектс от повечето проектански екипи работили единствено в България.

CHITECTSКомплекс със смесено предназначение-РЗП 10 000М2

КОМПЛЕКСА СЪДЪРЖА: СПА ЦЕНТЪР, КЛАСИЧЕСКИ РЕСТОРАНТ,

БАР, РЕЦЕПЦИЯ , АПАРТАМЕНТИ И МЕЗОНЕТИ ДИРЕКТНО СВЪРЗАНИ С

ИТАЛИЯНСКИ ГРАДИНИ НА ПОКРИВА, ПОДЗЕМНИ ПАРКИНГИ

ВАКАНЦИОНЕН КОМПЛЕКС "АРТУР"

ГР. СВЕТИ ВЛАСТ , БЪЛГАРИЯ

Главен вход

На покрива италиянски градини директно свързани с мезонетите

На покрива Италиянски градини декорирани с класически колони и статуи

Външен плувен басейн, детски басейн, класически ресторант

Класически градини, водни каскади, колонади и перголи
Плувен басейн с градина на покрива на тризонет
Градини на покрива с впечатляващи морски гледки
Птичи поглед към външният басейн
Поглед към частните градини

Поглед отгоре

 

 

ВИСОКО ЕТАЖНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

ГР. СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

 

OMEGA

VIP Residences

София

 

Уникални модерни сгради със смесено предназначение с неповторим архитектурен характер

магазини, офиси, спа център, детски център, фитнес и ресторанти.

характерно озеленяване на покрива, летни кухни, открити места за гости, места за релакс и джакузи

Подземен паркинг

 

The Wave Residence

София

 

SEMIRA TOWERS

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES

 

 

Ваканционен комплекс"Естебан" гр. Несебър

Поглед към

северо-западната фасада

Поглед към главният вход на комплекса

Поглед към басейна и аркадата и скулпторната украса

     

фонтан пред главния вход

 

главен вход на комплекса

 

детайл от сграда "Е"

 

детайл от сграда "А"

 

Поглед към двора на комплекса

 

детайл от сграда "C"

 

Вход от двора на сграда "C"

 

Поглед от басейна към комплекса

 

Вход за главното фоае от двора

 

Интериор на снак-бара

 

Поглед към басейна на комплекса

 

Интериор на главното фоае

 

главното фоае и парадна стълба

 

детайл от северозападната фасада

 

Интериор на приемно фоае

 

Поглед към детския басейн

Поглед отгоре

Поглед към басейна и вътрешния вход

 

НОТЕЛ- " RESIDENCE HOUSE RUSE"

ГР. РУСЕ, БЪЛГАРИЯ

Поглед към

главния вход на хотела

хотелски апартамент" Модерн"

хотелска стая" Велвет"

     

Хотелско лоби-закуска

 

спалня мезонет

 

Хотелска рецепция-лоби

 

Хотелско студио"Фантази"

 

Президентски апартамент

 

Хотелско студио"Флорал"

 

Хотелско студио"Съншайн""

 

Пространство за партита с тераса на покрива

 

Хотелско студио"Класик"

 

 

ВАКАНЦИОНЕН КОМПЛЕКС " СОРАЯ"

ГР. НЕСЕБЪР, БЪЛГАРИЯ

 

Поглед към кулата

 

Поглед към главният вход на комплекса

 

Поглед отгоре към басейна

     

 

АПАРТ ХОТЕЛ"BELISSIMA"

ГР. РАВДА, БЪЛГАРИЯ

Поглед юг- запад

Поглед към главният вход

на апарт хотела

Поглед фасда запад

     

Поглед фасда северо-запад

Поглед покрив тераси-лятна кухня и джакузи

Поглед покрив тераси-

лятна кухня и джакузи

 

Архитектурно бюро YGA-архитекти предлага проектиране на жилищни сгради, проектиране на жилищни комплекси от затворен тип в София,Пловдив, Варна и Бургас, Русе както  и в цялата страна.
 Като водещо архитектурно студио YGA-Йорданка Георгиева Архитектс предлага цялостното проектиране на жилищна сграда,  което включва част архитектура, конструкции, ел, ВИК, ОВК  и всички други инженерни специалности.

YGA-архитекти с водещ архитект Йорданка Георгиева е с основна дейност архитектурно проектиране на сгради и съоръжения в страната и чужбина.  В своята работа архитектурно бюро YGA основно спазва  наредба 7 за проектиране на жилищни сгради, както ЗУТ-Закона за устройство на територията и закона за етажната собственост. Разбира се в процеса на инвестиционно проектиране се вземат предвид и други местни наредби и изисквания към съответната община-кметство, която ще одобри проекта и даде разрешението за строеж. Всички проекти  на жилищни сгради отговарят на нормативите за пожароустойчивост, лесна евакуация на сградата и осигуряване на достатъчна осветеност на жилищата и общите части като стълбищни клетки и коридори.

Проектирането на жилищни сгради се оказва изключително отговорно в наши дни поради навлезлите еврокодове и повишените сеизмични  изисквания за земетръс както и повишените изисквания за пожароустойчивост на сградите, което едно голямо предизвикателство за проектантите.
 Нещо повече навлезлите вече мултифункционални сгради и тези с преобладаваща жилищна част представляват голямо усилие за всеки архитект да се справи със взаимовзката от появилите се вертикални щрангове поради множеството мокри помещения-бани и кухни в жилищната част, която обикновено заема най високата част на сградата.
 Въпросните вертикални комуникации перфорират по долните нива предназначени за обществено ползване като офиси, спа центрове, магазини, салони за красота и прочие. Поради тази причина особено при  високо етажните сгради ползване на услугите на опитен архитект и конструктор  са ключови за успеха на проекта.
Архитекта трябва да намери начин да обедини,групира  вертикалните комуникации по такъв начин, че да се получи минимална инвазия по долните нива. В противен случаи проектанта ще се сблъска с гора от колони и шайби, вертикални вик комуникации, които буквално на всяка крачка ще объркват функционалното разпределение от по долните нива.

Архитектурно бюро YGA-архитекти има опит и с международни инвеститори
 по отношение на проекти в чужбина като Дубай, Обединени Арабски Емирства, Катар, Кувейт, САЩ, Германия,  Канада, Русия и Китай. При работа с инвеститори в България се набляга като приоритет  на  проектирането на жилищни сгради, жилищни комплекси, осигуряването на достатъчно  жилища в София, жилища в Пловдив, жилища във Варна и Бургас както и в по малките градове, поради нарастналите нужди на градското население особено в столицата и нейните околности.

Все повече се налагат  жилищни комплекси от затворен тип в софия, което е нов продукт в нашите големи градове, където традиционно този тип проекти не са съществували до сега. Този тип проекти жилищни комплекси от затворен тип са популярни от нашето Черноморие в последните 20 години, но за урбанизиранити зони на големите ни градове това е нещо ново.

Жилищни комплекси в софия,  жилищни комплекси в пловдив,  както и жилищни комплекси в варна и в бургас изобилстват от едностайни, двустайни тристайни апартаменти, както и наложилия се напоследък  пентхаус  апартамент,  който е повече познат у нас като т.н мезонет. При така описаните мезонети се търси връзката между две нива и по този начин се осигурява малко повече пространство, а и визията на мечтаната от всеки човек къща.
В практиката архитектурното студио YGA се е наложило и с проектирането на т.н мезонети  и тризонети, където в най високите части на сградата се предлага апартамент- тризонет на 3 нива, което буквално създава комфорта на една триетажна къща поставена в най високата част на сградата.

Инвестиционно проектиране и наложилото се проектиране на жилищни сгради обхваща може би 70% от обема на проектиране на сгради, което доказва че са доминиращи на пазара проекти на жилищни сгради . Това е напълно оправдано поради нарасналите нужди от жилищно строителство и съсредоточаването на голяма част от населението в страната основно в  столицата София и по големите градове като Пловдив, Варна, Бургас и Русе. За това е нужно все повече да се набляга на архитектурно проектиране, с което като цяло започва цялостното проектиране на сградите.

В наши дни всяко проектиране на жилищна сграда се е превърнало в изключително предизвикателство поради факта, че архитекта като главен диригент в проектирането, трябва да съблюдава и координира всички останали специалности в проекта: част конструкции, ел, Вик, ОВК и допълнително перфектно да знае промените в архитектурните и конструктивните нормативи, както изискванията за пожарна безопастност и особено тези за енергийна ефективност.
Днес проектантите говорят за по висок енергиен клас сгради, клонящи към нулева енергийна ефективност сгради, при които енергийните загуби в сградата са минимални.

Архитектурно студио YGA-архитекти е добило умения в  архитектурно проектиране, което идва с многогодишният опит при решаването на различни проблеми и казуси при проектирането на сгради.

Изобщо проектирането  на всяка жилищна сграда и най вече, ако е високо етажна е свързано с ред взаимовръзки между отделните нива. Много често на различните нива няма повтаряемост, примерно на един етаж има едно разпределение с повече апартаменти, а на друго ниво разпределение с по малко апартаменти.

 Нормативната база не разрешава поставянето на баня, мокро помещение върху кухня, дневна или спалня от по долното ниво, в допълнение когато и заданието на някои инвеститори изисква определени зададени площи за апартаментите, прави проектирането изключително сложен процес.

 Намирането на подходящ архитект със съответният опит в точно този вид сграда ще гарантира успех във всяко архитектурно проектиране.

Една консултация с архитекти още в самото начало, ще ви гарантира и успех в намирането на подходящият имот, парцел за вашите инвестиции.
Различните имоти и парцели имат различни възможности, като например на един имот се разрешава високо етажно строителство, а в друг имот не се разрешава такова, но за това пък се дава примерно по висок процент на застрояване, което може отново да ви донесе подобно РЗП-Разгъната застроена площ.
 С една дума всичко зависи от подхода на вашият архитект, как ще интерпретира градоустройствените показатели на имота- парцел и как той като проектант ще се възползва максимално в полза на инвеститора за проектиране с максимална ефективност примерно за постигането на по голямо РЗП-Разгъната застроена площ.

Не е все едно дали ще търсите имоти софия, имот във варна, имоти пловдив, имоти бургас поради разликата в цените на метър квадратен, която се предлага на пазара.
За всички е ясно, че имоти в софия- апартаменти, къщи, парцели ще струват по скъпо, понякога дори два пъти по скъпо от имот в варна, имоти пловдив, имоти бургас и други по малко градове.
Така че като инвеститор, вие трябва да определите с колко цената на един имот натоварва пазарната цена на всеки апартамент, за да можете да прецените като инвеститор каква ще бъде вашата печалба.

Имоти бг разполага с голяма база данни на предлагани имоти, като в някои обяви са съгласни на строителство срещу обещетение. При което инвеститора не е необходимо да закупува имота- парцела, участва единствено с инвестицията по строителството на сградата, което в много случаи се оказва много по изгодно за него.
За много собственици, данни за техният имот и части, които притежават могат да се намерят в имотен регистър и от там да се проследят дори определени наследници с които инвеститора може да се свърже при желание за строителство срещу обещетение или просто покупко продажба на имота.

 В архитектурно студио YGA-архитекти често идват за консултации инвеститори и собственици на имоти, които имат сложни, често трудни за разрешаване въпроси при строителство, делби, надстроявания, незаконно строителство, остъкляване на тераси и узаконяване на изградени обекти и т.н.

Предлаганите от YGA-архитекти проектантски услуги са на високо ниво и включва всички типове жилищни сгради- многоетажни жилищни сгради, къщи, вили, имения,за чийто проектиране се изискват умения и опит както и пълна проектантска правоспособност.

Студиото е с опит при проектиране на къщи, проектиране но вили, проектиране на имение,  къщи, къщи за гости. В последно време изключително желани за проектиране са  къщи за гости с басейн,  където проектанта трябва да създаде подходяща вписваща се визия на къща за гости с тази на околната среда и съответното място.

 В портфолиото си архитектурно студио YGA-архитекти разполага с проекти за къщи с разнообразна визия- от тип възрожденска къща до венецианска вила, разполагаме и с проекти за модерни къщи изчистена линия. Всеки инвеститор има различен вкус и всеки стил къща е подходящ за определена градска и природна среда.

Инвестиционно проектиране изисква опитни проектанти и инвеститори, които са с ясна визия по отношение на предпроектните проучвания, заключенията от тях, както и с ясна визия по отношение на съдържанието на сградата и нейната функционалност, която обикновено е функция на инвестиционното задание от всеки инвеститор.

Не всички видове  проектантски услуги са подходящи за определеният обект. Примерно някой проектант може да проектира жилищни сгради до 2 етажа и неговата ограничена проектантска правоспособност издадена от КАБ-Камара на архитектите в България и да не му разрешава проектирането на жилищни високо и средно етажни сгради. Пълноценни проектантски услуги може да предлага само проектант, който има пълна проектантска правоспособност. По токъв начин този архитект- проектант има правоспособност да проектира без ограничения всички средни и високо етажни сгради независимо с каква функция са те жилищни, за обществено ползване, административни, индустриални и т.н.
Всички проекти се предават на инвеститора удостоверени и разписани, подпечатани с печата на архитекта, който той притежава само ако има проектантска правоспособност.

При проектиране на вили и проектиране на къщи не се изисква пълна проектанска правоспособност, достатъчна е ограничена проектанска правоспособност от проектанта.
Голяма част от инвеститорите в България предпочитат проектанти с пълна проектантска правоспособност поради по голямата им флексабилност в проектирането на различни видове сгради. А най много от всичко се предпочитат проектанти с няколко специалности.

Архитектурно студио YGA-архитекти предлага и услуга по управление на проекти понеже водещият проектант арх. Йорданка Георгиева е освен архитект така и икономически специалист по управление на проекти. За много инвеститори това е предпочитана комбинация, защото този специалист проектирайки на един и същи парцел няколко проекта може да каже на инвеститора за всеки проект освен как ще изглежда сградата, какво ще съдържа,но също така и каква е възвръщаемостта на инвестицията по създаденият бизнес план.
 По този начин архитектурно студио YGA надгражда своята дейност и може да предложи на всеки инвеститор и икономически анализ на неговите инвестиции по предложеният бизнес план.

 В много случаи при проектиране на къщи, проектиране на вили и проектиране на имение дори не е нужен бизнес план освен ако инвестицията не е за лично ползване, а свързана с инвестиране с цел получаване на определена възвръщаемост.
 Такава инвестиция с цел възвръщаемост примерно е свързана с проектирането на хотел, ваканционно селище, мултифункционална сграда, офис сграда, индустриална сграда където е ясно, че се инвестират  средства за се спечелят много повече средства за да се оправдае инвестицията.
За това е нужен бизнес план и икономически анализ, който е неразривна част с управлението на проекти. Именно това може да предложи на YGA една комбинирана услуга, която може да помогне на инвеститора още при закупуване на имота-парцела да реши кой имот да закупи. Той може да се обърне към YGA за консултация и инвестиционен анализ.

За това нивото на проектантски услуги, които предлагат проектантите в YGA е уникално понеже дава ясна представа на инвеститора и на строителя за процесите, функцията на сградата и възвръщаемостта на нейната инвестиция.

Наложително е да има и инвеститорски контрол особено при по големите като квадратура и височина обекти.

Много инвеститори в България и по точно инвеститор клас А предпочитат цялостно проектиране на сгради, с което да им се предостави проект по всички части, с количествени сметки  и съответната документация за спецификациите на сградата.
Това се отнася за обществените, индустриални, сгради със смесено предназначение, жилищните сгради, офис сградите и търговските сгради, както и хотелите и казината.

В наши дни комплексното обслужване на инвеститорите по всички специалности и предлагането на 3d визуализации за екстериори и интериори е често срещана проектантска практика. За целта трябва да се представи екип с високо квалифицирани специалисти  с каквито YGA-архитекти работи и които специалисти по всички части са се доказали с работата си и уменията си през годините.

Много от проектантите работещи за YGA са с богат международен опит, където работейки на забележителни сгради в чужбина пренасят своят опит от там и в България.

Имате идея, имате парцел, имате идея за проект?
Свържете се с нас!

Имате проект, имате идея или нямате идея за вашата сграда,

Свържете се на нас! email: yordanka2007@abv.bg, тел. 0878 79 30 69

YGA-ARCHITECTS